Održana komemoracija za Ivicu Šparaveca

Danas je u hotelu Hilton u Zagrebu održana komemoracija za Ivicu Šparaveca na kojoj su uz obitelj bili prisutni i njegovi mnogobrojni prijatelji i suradnici.

U 74. godini preminuo je Ivica Šparavec najdugovječniji dužnosnik Zagrebačkog nogometnog saveza koji je funkciju tajnika obnašao 22 godine, od 1993. do 2015. godine. 

Gospodin Šparavec bio je igrač NK Borca iz Jaruna te je nakon nogometne karijere postao predstavnik u Općini Trešnjevka, zatim tajnik lokalne SFK-e, a u međuvremenu dospio je i u gradske forume koji su u to vrijeme u sportu bila najveći i najznačajniji u Jugoslaviji. Paralelno je obnašao dužnost predsjednika Komisije za mladež NK Zagreba te je nakon toga 1990. postao stručni tajnik ZNS-a, uskoro i tajnik Udruge Prve HNL nastale nakon razdruživanja s NSJ. 

1991. je sudjelovao u osmišljavanju nacionalnog prvenstva i usko je surađivao s HNS-om, a uz sve to bio je i prvoligaški delegat, šef Komisije za natjecanja HNS-a, član Skupštine državnog Saveza isto tako i Komisije za sport HOO-a, vijeća Saveza sportova grada Zagreba kao i komisije za lokalni sport naših gradova.

2019. godine dobio je Dijamantnu plaketu Zagrebačkog nogometnog saveza za izniman doprinos razvoju nogometa.

Ispraćaj gospodina Šparaveca biti će u subotu 30.12.2023. godine u 14:10 sati na groblju Mirogoj.

Zagrebački nogometni savez izražava duboku sućut njegovoj obitelji i prijateljima.