Objavljene informacije o upisu učenika u 1. razred srednje škole

MZOS je obavijestio javnost da je u Narodnim novinama, broj 57/22, objavljena Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./23. Vezano uz upis učenika-sportaša u razredne odjele za sportaše, u točki XIII. Odluke propisan je postupak prijave učenika koji se upisuju u odjele za sportaše u ljetnom i jesenskom upisnom roku.

Od 23. do 31. svibnja kandidati koji se upisuju u razredne odjele za sportaše iskazuju interes za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ministarstvo turizma i sporta 1. lipnja šalje nerangirane liste kandidata po sportovima nacionalnim sportskim savezima u svrhu izrade rang-lista po sportovima. Od 2. do 14. lipnja nacionalni sportski savezi izrađuju preliminarne rang-liste prijavljenih kandidata prema kriterijima sportske uspješnosti, koje se potom 14. lipnja objavljuju na stranicama pojedinih nacionalnih sportskih saveza.

Od 15. do 20. lipnja kandidati imaju pravo na prigovore, a 21. lipnja nacionalni savezi objavljuju konačne rang-liste na svojim mrežnim stranicama te ih dostavljaju Ministarstvu turizma i sporta.

Konačno, od 21. do 24. lipnja unose se zaprimljene rang liste u NISpuSŠ-u te se dodjeljuju bodovi kandidatima na temelju algoritma.

Svi zainteresirani ovdje mogu pronaći upute i Obrazac kriterija sportske uspješnosti, a za sva moguća pojašnjenja slobodni su obratiti se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., odnosno putem tel. broj: 01/604 2959 ili 01/ 604 2981.

Izvor: HNS
https://hns-cff.hr/news/24154/odluka-o-upisu-ucenika-u-1-razred-srednje-skole/