Obavijest Odjela za međunarodne poslove i licenciranje HNS-a

Obavijest Odjela za međunarodne poslove i licenciranje HNS-a u vezi podnošenja zahtjeva za odobrenje međunarodnih transfera igrača prije završetka ljetnog prijelaznog roka HNS-a, 19.10.2020.

Niže navedene dokumente za punoljetne igrače/igračice potrebno je dostaviti isključivo u PDF obliku na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka, 19.10.2020. do 16 sati

ZA PUNOLJETNOG IGRAČA/IGRAČICU koji će u novom klubu biti registriran u statusu PROFESIONALCA:
1. Zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera igrača (Obrazac 1), koji vam je dostupan na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni-transferi/
NAPOMENA:
Zahtjev mogu podnijeti isključivo klubovi koji imaju korisnički račun za FIFA TMS sustav. Do ranije navedenog roka, klubovi su obvezni u FIFA TMS sustav unijeti transfernu instrukciju za međunarodni transfer igrača.

ZA PUNOLJETNOG IGRAČA/IGRAČICU koji će u novom klubu biti registriran u statusu AMATERA:
1. Zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera igrača (Obrazac 1), koji vam je dostupan na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni-transferi/
2. Kopija putovnice ili osobne iskaznice igračaOBVEZNI PRIVITAK zahtjevu

Zahtjev koji nije u cijelosti ispunjen i potpisan i/ili kojem nije priložena kopija putovnice ili osobne iskaznice, smatra se NEPOTPUNIM te se po takvom zahtjevu neće postupati.

NAPOMENE:
Do ranije navedenog roka, klubovi koji imaju korisnički račun za FIFA TMS sustav obvezni su u FIFA TMS sustav unijeti transfernu instrukciju za međunarodni transfer igrača. Napominjemo da je prilikom unosa instrukcije iznimno važno unijeti točne podatke jer će u slučaju unosa netočnih podataka instrukcija biti poništena te će biti potrebno unijeti novu transfernu instrukciju. Osobito je važno točno odgovoriti na sljedeće pitanje:

1) Will the player play in competitions in which only amateurs participate, on the basis of art. 6 par. 4 of the Regulations?

Klubovi Prve i Druge HNL trebaju odgovoriti NO, a klubovi Treće i nižih liga YES.

Za sve druge klubove koji nemaju korisnički račun za FIFA TMS sustav, transferne instrukcije za međunarodne transfere igrača unosi HNS.

Molimo da osobito obratite pozornost na sljedeće podatke te da iste provjerite prije slanja zahtjeva jer, ako su isti netočni, relevantni Savez može poništiti/zatražiti poništenje transferne instrukcije te će istu biti potrebno ponovno unositi:

- NAZIV BIVŠEG KLUBA (Molimo provjerite s igračem u kojem je klubu igrao jer posljednje navedeni inozemni klub u COMET sustavu ne mora biti relevantan. Naime, COMET sustav ne sadrži informacije o daljnjim transferima igrača između inozemnih klubova nakon transfera iz hrvatskog kluba u inozemstvo.)
- STATUS IGRAČA U BIVŠEM KLUBU

ZA MALOLJETNOG IGRAČA/IGRAČICU za kojeg zahtjev podnosi klub I. i II. HNL, I. HNLŽ, I. HMNL:
1. Zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera igrača (Obrazac 1), koji vam je dostupan na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni-transferi/
2. Svi obvezni dokumenti navedeni u dokumentu „Zaštita maloljetnika – FIFA postupci“, koji se nalazi na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni- transferi/ - Transferi maloljetnih igrača, ovisno o izuzeću prema kojem se zahtjev podnosi.

Ranije navedene dokumente potrebno je dostaviti isključivo u PDF obliku na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije do petka, 16.10.2020.
Prema tome, nemojte zahtjeve i dokumente dostavljati poštom ili kurirskom dostavom.

Napomena:
Klubovi koji imaju korisnički račun za FIFA TMS sustav obvezni su unijeti transfernu instrukciju što je prije moguće, ali najkasnije posljednjeg dana prijelaznog roka HNS-a, odnosno u ponedjeljak, 19.10.2020. Transfernu instrukciju potrebno je ostaviti u statusu “Pending”, odnosno ne potvrditi ju. Transfernu instrukciju bit će potrebno potvrditi u slučaju pozitivne odluke FIFA-e o međunarodnom transferu maloljetnog igrača.

ZA MALOLJETNOG IGRAČA/IGRAČICU za kojeg zahtjev podnosi klub III. HNL, II. HNLŽ, II. HMNL i nižih liga:

  1. Zahtjev za odobrenje međunarodnog transfera igrača (Obrazac 1), koji vam je dostupan na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni-transferi/

  2. Kopija putovnice ili osobne iskaznice igrača – OBVEZNI PRIVITAK zahtjevu

  3. Dokumenti u skladu s odgovarajućim popisom „Zaštita maloljetnika – FIFA postupci“ - 19 2 a) ili 19 2 c)

Ranije navedene dokumente potrebno je dostaviti isključivo u PDF obliku na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.najkasnije do petka, 16.10.2020.
Prema tome, nemojte zahtjeve i dokumente dostavljati poštom ili kurirskom dostavom.

Svi obvezni dokumenti koje je potrebno priložiti zahtjevu za odobrenje međunarodnog transfera igrača navedeni su u popisima „Zaštita maloljetnika – FIFA postupci“, koji se nalaze na sljedećoj poveznici: https://hns-cff.hr/hns/medjunarodni-transferi/ - Transferi maloljetnih igrača, ovisno o izuzeću prema kojem se zahtjev podnosi.

Obvezni dokumenti trebaju biti skenirani prema kategoriji dokumenta i isključivo u PDF obliku te razumljivo imenovani:
Npr. Dokaz o datumu rođenja igrača – Marko Marić
- potrebno je skenirati dokument uz prijevod i imenovati ga: Dokaz o datumu rođenja igrača – Marko Marić

Zahtjev koji nije u cijelosti ispunjen i potpisan i/ili kojem nisu priloženi obvezni dokumenti smatra se NEPOTPUNIM te se po takvom zahtjevu neće postupati.

NAPOMENA:
Dokumente je potrebno dostaviti za OBA roditelja. Ukoliko su roditelji rastavljeni, potrebno je dostaviti relevantnu odluku nadležnog tijela. Također, ukoliko se radi o specifičnoj situaciji – pr. preselio se samo jedan roditelj ili jedan od roditelja nije zaposlen, isto je potrebno objasniti u IZJAVI roditelja. Svaka IZJAVA mora biti ovjerena kod javnog bilježnika.