Preporuka klubovima Zagrebačkog nogometnog saveza

Temeljem preporuke radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza od 14. svibnja 2020.g., a uzimajući u obzir Odluku i preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporuku Sportskog saveza Grada Zagreba, Zagrebački nogometni savez daje sljedeću preporuku.

Preporuča se svim klubovima Zagrebačkog nogometnog saveza koji eventualno žele trenirati sa svojim mlađim dobnim kategorijama i eventualno i seniorima, MORAJU se striktno pridržavati i ispunjavati sve epidemiološke uvijete koje je Odlukom donio i propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Središnji državni za ured za šport, Gradsku ured za sport i mlade i Sportski savez Grada Zagreba.
Eventualnim održavanjem treninga preporuka je Zagrebačkog nogometnog saveza da se vodi računa o propisanom vremenskom razmaku između treninga seniora i mlađih dobnih kategorija, a prvenstveno se odnosi na klubove Zagrebačkog nogometnog saveza čiji se seniori natječu u 1 HNL koja će jedina nastaviti sa natjecanjem.
Klubovi moraju obavijestiti svoje članove kako se treninzi održavaju prema gore navedenim pravilima i preporukama na vlastitu odgovornost.

Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

11.svibanj 2020. - Odluka o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVlD-19

18. svibanj 2020. - Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o nužnim mjerama ograničavînja društvenih okupljanja rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Tajništvo ZNS-a