Dani sporta na Trnju

Udruga MNK Trnje je u suradnji sa Braniteljskom zadrugom, 12.10.2019. organizirala prvi Dan sporta na Trnju koji se sastojao od demonstracije sportova (nogomet, košarka, badminton, stolni tenis, tenis, veslanje), turnira u malom nogometu, kreativne radionice te aukcije na potpisane dresove hrvatskih sportaša čiji prihod ide za potrebe djece s teškoćama kroz razvoj sportskih radionica, a sve pod vodstvom licenciranih trenera i animatora.

Na projektu se okupilo vise od 150 djece koja su isprobala sve vrste sportova. Podršku je dala Gradska skupština Grada Zagreba kao glavni pokrovitelj te Braniteljska Zadruga, Centar za dnevnu rehabilitaciju Ozana, Futsal Akademija Zagreb - Gimka, OŠ Tin Ujević i Zagrebački nogometni savez.
Dresove su donirali: Ante Rukavina, Jerko Leko, Bruno Petković, Marko Pjaca, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Josip Brekalo, Borna Coric, Domagoj Antolic, Ivan Lovrić, Filip Krovinovic te GNK Dinamo Zagreb.
Ukupno je prikupljeno 6.905 kn od aukcije dresova, donacija te kotizacija.
Posjetili su nas Tanja Alisić glasnogovornica ureda za sport, Kazimir Ilijaš iz Gradske skupštine Grada Zagreba, Lovro Šprem, Renata Končić- Minea koja je odrzala kratki nastup, Damir Martin koji je podjelio majice s potpisima te Goran Lacković i Davor Blašković ispred ZNS-a.

Cilj manifestacije je razvoj sportskih aktivnosti za djecu sa teškoćama u razvoju te njihova inkluzija među vršnjake.

Donirati se moze na račun udruge MNK Trnje HR1723600001102712748, sa nazivom: donacija za pokretanje sportsko rehabilitacijskih radionica